SIMINA ANGELESCU


Psiholog – Psihoterapeut
Certificare în Maternologie Clinică

Educator Prenatal Certificat Lamaze International (LCCE)

Director General Asociația Franco-Română Bebebienvenu din 2017



Mi-am început activitatea în 2001 în domeniul Psihologiei Performanței Umane (cercetare și asistență psihologică în sportul de performanță) și al psihoterapiei copilului și adolescentului.

Am avut oportunitatea de a întâlni oameni extraordinari si de a-i asista în procesul de dezvoltare personală. M-a fascinat abilitatea copiilor de a face față provocarilor dificile ale vieții si bogația de resurse personale, și am cautat intotdeauna să inteleg cum devin oamenii ceea ce sunt .
Am desfășurat în perioada 2008-2016 și activitate de asistență psihologică pentru copii instituționalizați în cadrul Centrului rezidențial Acasă, Fundația Filantropică Metropolis, aprofundând cunoașterea în domeniul psihotraumatologiei și tulburărilor severe de atașament.
Astfel s-a conturat mai bine și interesul meu pentru psihologia prenatală, a nașterii și a atașamentului și relației părinți-copii.

Din 2009 mi-am concentrat atenția și mi-am îmbogațit experiența profesională în domeniul Psihologiei Perinatale, prin extinderea activității cu serviciile de consiliere psihologică a gravidelor, psihoterapia femeilor aflate în dificultate postnatala și familiilor acestora.
Ca educator prenatal Lamaze m-am implicat în prevenția traumelor timpurii și a menținerii sănătății mentale a familiei, prin pregatirea viitorilor părinti pentru o sarcina si o naștere cât mai sănătoasă și pentru experiența întalnirii cu bebelușul lor, prin cursuri de educație prenatală
Lamaze si de natural parenting, precum și grupuri pentru dezvoltarea atașamentului prenatal.

Intervențiile de asistență psihologică pe care le desfașor integrează abordarea psihogenealogică și analiza transgeneratională, iar interesul meu se concentreaza și pe intelegerea mostenirilor de familie care pot impiedica manifestarea maternității psihice și asumarea rolului matern, precum și pe intervenții terapeutice care sa faciliteze depășirea acestor obstacole.

M-am specializat din 2015-2016 în Maternologie Clinica în Franța în cadrul seminariilor organizate de Asociația Franceză de Maternologie (știința relației mama-bebeluș care se concentreaza pe terapia dificultăților materne), pentru a bune bazele în Romania a unor programe de prevenție si psihoterapie specifică pentru mamele cu dificultăți postpartum si copiii lor în primul an de viață.

Formări profesionale în Psihoterapie

  • În formare în Psihanaliza copilului, adolescentului și adultului (Fundația Generația, 2019)
  • Psihodramă clasică – individuală și de grup (Asociația Română de Psihodrama Clasică, 2005-2013)
  • Psihoterapie Experiențială a Unificării – centrată pe copil, cuplu, familie (Societatea de Psihoterapie Experiențială din România, 2004-2009)
  • Master Psihodiagnoză și Psihoterapie (Facultatea de Psihologie și Științele Educației, 2002-2004)

Specializări

  • Maternal Mental Health Professional Certificate Training (USA, Postpartum Support International) – 2019
  • Maternologie Clinică (Asociația Franceză de Maternologie, Franța) – 2015-2016
  • Neurodramatic Play (Dramaterapie si play therapy, dr Sue Jennings, Uk) 2016-2017
  • Lamaze Certified Childbirth Educator (Lamaze International) 2011
  • Psihodramă pentru copii (Luigi Dotii, Italia) 2007-2008
  • Programare NeuroLingvistică (Psihoterapie NLP)– 2004-2005
  • Formator autorizat – 2007