Conferințe BBB și ARM

Invitație webinar „Sarcină, naștere și atașament – Impactul dezvoltării timpurii asupra sănătății copilului și a adultului”

Vă invităm să vă înscrieți la webinarul cu participare gratuită care prezintă tema „Sarcină, naștere și atașament – Impactul dezvoltării timpurii asupra sănătății copilului și a adultului” ce va avea loc în data de 25 iunie 2020, orele 17:00-19:00 pe ZOOM.

Webinarul este dedicat psihologilor, psihoterapeuților, studenților, medicilor, tuturor specialiștilor în sănătate și are drept obiectiv promovarea domeniului psihologiei prenatale și perinatale, fiind o introducere în tema Conferinței „Sănătatea perinatală- o abordare psiho-socio-medicală” care se va desfășura în perioada 25-26 septembrie. Prezentările vor fi urmate de o sesiune de întrebări și răspunsuri.

Problematica webinarului este importantă în domeniul psihologiei și nu numai, întrucât evidențiază o componentă esențială în procesul dezvoltării umane, și anume conexiunea dintre mamă și copil în perioada intrauterină. Importanța temei este dată și de aspectele de educație prenatală și postnatală, prin care părinții își conștientizează propriile nevoi din această perioadă și devin astfel atenți asupra modului în care construiesc relația cu copilul. De asemenea, utilitatea temei apare și din necesitatea academică de explorare a acestui subiect regăsit în studiile internaționale și de aliniere a României în sfera proiectelor de acest gen.

Webinarul este o oportunitate de a afla informații bazate pe experiența directă în lucrul cu clienții/pacienții și de a primi răspunsuri la întrebările voastre. Vom aborda următoarele subiecte:

Impactul traumelor timpurii asupra dezvoltării emoționale a copiilor – Conf.univ.dr. Elena Vladislav

Prevenție și intervenție postnatală pentru sănătatea diadei mamă-bebeluș- abordare maternologică – psh. Simina Angelescu și dr. Daniela Marincaș, medic de familie

Dinamica relației mamă-copil de la sarcină la copilăria timpurie – psh.dr. Corina Paica

Psihologia relației medic-gravidă de-a lungul sarcinii – psh.dr. Camelia Chețu

Trauma pre și perinatala – neurobiologie, psihoterapie și prevenție – psh.dr.Alin Cotiga

Pentru a vă înscrie la acest webinar, vă rugăm să vă înregistrați prin următorul email: maternologieromania@gmail.com

Pages: 1 2