Centrul de suport matern

Grupul de Suport Matern « Mama în primul an »

La grupul de suport pot participa mamele care au nascut recent şi care au bebeluşi cu vârsta pană într-un an.

Vom porni cu acest gând în minte: Nu există mame perfecte! Şi nu ne naştem mame, ci devenim mame. Şi în acest proces avem nevoie de tot sprijinul pe care îl putem obţine.

Dar multe dintre noi ne stabilim nişte standarde foarte înalte de a face acest rol, şi ne dorim să nu greşim nimic şi să oferim copilului nostru o îngrijire perfectă. Şi ajungem să simţim că îi dezamăgim pe toţi, să ne simţim vinovate, speriate, neputincioase. În nici un caz mamele care ne imaginăm că vom fi… Şi ne închidem în noi, pentru a păstra aparenţele, pentru că toţi ceilalţi par oricum să se descurce mult mai bine ca noi!

Acest grup îşi propune să ofere un cadru de siguranţă şi încredere în care mamele să poată să îşi exprime cele mai ascunse şi grele gânduri şi emoţii pe care le trăiesc, să se facă auzite şi înţelese, să împărtăşească experienţe cu alte mame, să se descopere pe sine şi pe copilul lor. Să trăiască o experienţă de acceptare şi sprijin reciproc, fără a fi judecate.

Acesta nu este un grup de socializare, de discuţii diverse sau de timp liber, ci este un grup de suport emoţional, terapeutic – în care ne vom concentra pe a exprima şi oferi sprijin pentru ce este greu şi dureros în viaţa alaturi de bebe. Bebeluşii sunt participanţi activi, aşa că vom face ce putem face împreună şi alături de ei, tinând cont de nevoile lor.

Grup de Suport Emoțional

În Sarcină

Grup de suport matern

Postpartum

Bebe 0-1 ani

Grup de suport matern

Creștem împreună

Copil 1-3 ani

Grupul este facilitat de psihoterapeut Simina Angelescu (psihoterapie experienţială centrată pe copil şi adult, psihodramă, terapie individuală şi de grup) şi dr Daniela Marincaş (medic de familie, pediatru, competenţe homeopatie), având specializare în Maternologie Clinică în Franţa.

Adresa: Str. Negustori, nr.7, sector 2, București
Data: vineri, ora: 11.00-12.30


Înscrie-te

Locuri limitate.
Participarea se face pe baza confirmării înscrierii de către organizatori şi presupune şi o întâlnire individuală înainte de grup.
Donaţia propusă este de 50 lei/sesiune.

Înscrieri de asemenea prin mail: simina.angelescu@yahoo.com sau SMS la telefon: 0754618913

Participanţii sau doritorii pot dona orice sumă pentru a sprijini programele Asociaţiei BBB şi ARM.