PRENATAL SCIENCES GLOBAL CONGRESS
Cum putem construi un viitor mai bun? Un viitor în care copiii noştri să poată trăi într-o societate bazată pe compasiune, altruism, iubire, conexiune cu ceilalţi şi natura înconjurătoare, într-o lume creativă şi împlinită? Desigur, ne aflăm într-un moment în…
Copilul nedorit – drama Decretului ceaușist prin care se interzicea avortul
Tema interzicerii avortului a devenit tot mai dezbătută în ultima perioadă, pe măsură ce o serie de state au decis să adopte o astfel de măsură, pe fondul scăderii natalității. Ne propunem să dezbatem acest subiect într-o serie de articole…
Rămas bun, Laurence!
Laurence Demairé a sosit în România în martie 1999. Până în 2004, a venit de mai multe ori pe an la Timișoara pentru sejururi scurte. Aici, ea a susținut stagii de formare pentru personalul din centrele de plasament, cu speranța de a…
Scrisoare către fiica mea
Două liniuțe apar palide în palma mea. Am rămas fără aer de la șoc și nu știam cum să reacționez. M-am închis în baie și am început să plâng. “Un copil crește în mine”, mi-am zis în minte și timid…
Totul este natural. Eu de ce nu ma descurc?
Mi-am dorit un copil de mult, cu mult inainte sa il gasesc pe viitorul tata. Eram prietena tuturor copiilor la adunari si abia asteptam sa am relatia aia perfecta cu copilul MEU. A venit greu, am asteptat si incercat 2…
„A face copii e cel mai natural lucru din lume…”
Am fost mereu nehotărâtă dacă să am sau nu un copil. Îmi plăceau copiii, mă simțeam jucăușă cu cei ai prietenilor, simțeam că aș avea blândețe, răbdare și iubire de oferit. Și, bine ascuns, era și sentimentul că aș fi…
Renașterea
Am rămas însărcinată prima dată după 8 luni de încercări. La prima morfologie, medicul mi-a spus că voi avea un băiat, iar asta m-a speriat tare, gândindu-mă că nu voi sti să cresc un băiat. Am început terapia cu scopul…
Plăcerea în alăptare și dificultatea înțărcării
Alăptarea ar trebui să fie o experiență plăcută, atât pentru copil, cât și pentru mamă. Alăptarea sănătoasă este o experiență plăcută pentru ambii parteneri. Pentru bebeluș, alipirea de corpul mamei, căldura brațelor, vocea acesteia, ritmul respirației, mirosul ei, gustul laptelui,…
Reușita înțărcării ține de calitatea relației mamă-copil în alăptare (II)
„La baza înțărcatului se află o experiență pozitivă a alăptatului” (Winnicott) Pentru a fi bună înțărcarea, trebuie să fi avut o alăptare bună, în sens psihologic! Când mama este absentă psihic – ea îl hrănește fiziologic, dar nu și emoțional.…
Când înțărcarea este dificilă – Despre dimensiunea psihologică a alăptării și înțărcării (I)
Înțărcarea copilului nu este doar un proces fiziologic, prin care se schimbă alimentația de la supt și lapte la alimente solide, ci este un proces complex, care se produce atât în plan fizic, cât și în planul psihologic. Nu mă…