Direct la continut

Maternologia


Testimoniale

« La grupul de suport matern găsesc de fiecare dată ascultare cu căldură, conținerea emoțiilor dureroase, informații valoroase și, mai ales, devin mai încrezătoare în mine, ca mamă. E un loc în care învăț lucruri despre mine, despre copilul meu și relația noastră, despre ce simt alte mame. Și îmi face bine să observ că celelalte mame trec și ele prin situații similare și că le depășesc; e și ăsta un remediu bun împotriva nesiguranței și a gândului că momentele dificile nu vor trece niciodată. Grupul e un loc în care mă bucur mereu să fiu, chiar dacă mi-e greu uneori să ajung acolo - de fiecare dată plec cu inima plină, pentru că toată lumea este empatică și pe aceeași lungime de undă. De multe ori a fost refugiul meu în momentele când nu mă simțeam ascultată și înțeleasă de cei apropiați. Cred că și pentru copilul meu este o experiență bună, avem ocazia să facem ceva diferit împreună și îl pot observa în alt mediu.
Recomand din toată inima grupul, mai ales mamelor la primul bebeluș, chiar dacă dificultățile lor nu sunt așa evidente. Este terapeutic. Simina și Dana sunt minunate și fac o echipă foarte bună împreună. »
(Raluca, mama lui F, 7 luni)

« Întâlnirile grupului de support m-au ajutat să mă apropii de copilul meu, sa îi vorbesc direct despre cum mă simt. Faptul ca o data pe săptămână am fost în compania unui terapeut mi-a dat încredere în abilitățile mele de mama și m-a făcut să fiu mai calmă. Mereu am plecat de la întâlniri cu un sentiment de liniște și încredere. Aceste întâlniri m-au ajutat să trec peste perioada foarte grea pe care am avut-o în jurul a 9 luni ale fiicei mele, când adunasem multă oboseală și frustrări, iar copilul meu avea multă nevoie de mine. Recomand acest grup terapeutic oricărei proaspete mame, în special celor care se simt copleșite de noile îndatoriri. »
(Irina, mama lui M, 1 an)

« Este întâlnirea în care vii cu sufletul încărcat și pleci mai bogată, mai liniștită și cu mai multă încredere în tine. Moderatoare calde care știu să facă fiecare participantă să se simtă importantă. Este un loc unde poți veni cu bebe și să nu te simți împovărată! Pe mine mă ajută mult să aflu că nu sunt singura căreia îi este greu și să vindec puțin câte puțin din femeia-copil din mine. Vă mulțumesc! »
(Adelina, mama lui M, 5 luni)