Direct la continut

Maternologia


Sensul Maternității

Coperta SM

,,Maternitatea este o lume vastă. Analizarea și explorarea ei nu are sfârșit. Nu avem pretenția că am analizat-o și explorat-o pe deplin . Trebuie să descriem o altă lume, să oferim mamelor cuvinte care să le permită să spună ce simt, astfel încât să găsească puterea de a da naștere.” spune dl. Dr. Delassus în „Introducere la ediția a doua a Sensului Maternității.”

Cartea „Sensul Maternității” aduce în discuție o altfel de maternitate, nu aceea care crează corpul copilului , ci aceea care le construiește pe mame, care le dă dorința și posibilitatea de a fi mame.

Citind această carte luăm contact cu rezultatul muncii de peste zece ani al unei echipe medicale care a creat o structură spitalicească destinată mamelor care întâmpină dificultăți în a fi mame , primindu-le împreună cu copilul lor, ascultându-le fără prejudecăți , primind semnalele lor și acționând intr-o perspectivă specific maternologică.

Maternitatea privită ca stare psihică este actual inexistentă. Ea are nevoie să fie descoperită, să accedem la sensul maternității ține de natura însăși a copilului.

Viața adevărată a copilului, caracteristicile sale, originarul, starea prenatală, sunt elemente care ne fac să înțelegem cum se devine femeie , mamă, cum se devine bărbat, tată.

“Sensul Maternității” ne arată necesitatea studierii bolilor materne si bolilor nașterii, și de ce mamele în dificultate nu trebuie lăsate fără îngrijire , și nici copiii fără o îngrijire preventivă, când există cu adevărat posibilitatea unei abordări specifice cu adevărat eficientă.