Direct la continut

Maternologia


Scurta prezentare a cartilor scrise de Laurence Demairé

bbb1.jpg
Laurence Demairé-consilier familial

« De unde vii, Victoria? » a aparut in Franta in 1996, la Editura Hécate, sub numele de „Victoire, enfant de nulle part”. Cartea a fost scrisa de Laurence Demairé, consilier familial, dupa 17 ani de activitate in cadrul Serviciului de Ginecologie Sociala a CHRU din Lille, unde a consiliat femeile care solicitau un avort. Lucrarea a fost tradusa in limba romana si publicata la Editura Psyche in 2005. Cartea prezinta un interes particular pentru toti profesionistii care consiliaza femei aflate in situatii dificile legate de sarcina si maternitate. Ea arata varietatea situatiilor, diversitatea raspunsurilor, nenumaratele intrebari si demonstreaza importanta ascultarii cuvintelor femeilor care spun propria lor istorie. Cartea se citeste de altfel ca o poveste, povestea adevarata a femeilor.

« Victoria, sora mea de suflet si necaz » a aparut in Romania in 2006, fara a fi inca publicata in Franta. Amandoua cartile vorbesc despre avort (redenumit intre timp in Franta ca „intrerupere voluntara de sarcina” - IVG). Cartea se vrea a fi o punte de legatura intre generatiile din Romania. Intre cele care au cunoscut ororile avorturilor din perioada Ceausescu si cele care isi traiesc sexualitatea in libertatea de azi. O carte care prezinta adevarul fara fard.
Mihaela Ciuchita, editor

Eseul autobiografic « Firava făgăduință de a fi iubit » de Laurence-Nellie Demairé Walker, Președinte fondator al Asociației Franco-Române Bébébienvenu-Pentru o nouă naștere este o mărturie vie a teoriei maternologice, a urmărilor istoriei antenatale și natale a ființei umane.