Direct la continut

Maternologia


Scrisoare adresată președinților fondatori ai Societății Române de Maternologie

Cu siguranță, maternologia este plină de seducție pentru un director de maternitate. Or maternologia presupune schimbări profunde în ceea ce privește punerea în practică a condițiilor de primire a nou-născutului de către părinții lui. Ceea ce cazul australian a demonstrat în mod uimitor ar trebui trăit la fiecare naștere, grație maternologiei.

Maternologia înseamnă a pune totul în practică prin informarea întregului personal și prin schimbări în metodele de primire a bebelușului încă de la naștere, pentru a putea depăși enormul șoc pe care îl reprezintă trecerea lui dintr-o lume într-alta, fără probleme: handicapuri, debilități, maltratări …

Vă reamintim conceptul cel mai important al maternologiei. Omogeneitatea vieții fetale conferă fetusului un alt șaselea simț - numit de Dr. Delassus simțul totalității – care este fratele acelui ceva care ne face să tindem fără încetare către puterea absolută. Cel ce dorește să fie maternolog trebuie să respecte necesitatea ca mama să poată reda imediat viață acestui al șaselea simț, în alte forme desigur.

Aceasta înseamnă, de asemenea, și informarea părinților despre importanța capitală pentru ei și pentru bebelușul lor de a găsi timpul necesar pentru a se lăsa pătrunși de prima privire a bebelușului.

Asociația noastră își propune să informeze și să sensibilizeze în noua știință maternologică; de altfel este motivul acestei scrisori.

Laurence Demairé
Președinte Fondator Asociația Franco-Română BéBéBienvenu

Carmen Ungureanu
Președinte Asociația Franco-Română BéBéBienvenu