Direct la continut

Maternologia


Ceea ce faceti este de o importanta capitala

Tocmai am descoperit pe internet un articol despre dumneavoastra si am vrut sa va felicit pentru ca luptati pentru mamele si bebelusii din România.

Ma ocup de un tânar de 23 de ani in mare suferinta. S-a nascut în România si a fost adoptat la 3 ani. De aceea mi-am indreptat atentia, printre altele, catre problemele specifice României, legate de prima copilarie.
Un studiu condus de un pedopsihiatru (al carui nume l-am uitat), asupra copiilor adoptati, arata ca cei adoptati in România prezentau mai multe tulburari de atasament decat ceilalti. Ar fi usor sa ne gandim ca saracia sta la originea acestor tulburari de ordin psihic pe care le observam la copiii adoptati, nascuti in România. (si probabil si la cei ramasi in România)
Or daca facem o comparatie cu Asia, indeosebi cu India, unde cunosc bine situatia, o asemenea saracie nu produce aceleasi efecte la copii. Si aceasta pentru ca in aceste tari, relatia cu copilul este total diferita decat in România. Copilul este atins, privit, masat, este în permanenta in bratele cuiva, ceea ce nu se intampla in România.
Activitatea dumneavoastra intareste legatura mama-bebelua inca de la nastere, aduce noi lamuriri asupra gandirii colective conform careia bebelusul nu este decat un biet animal lipsit de afect.
Bravo Doamna! Ceea ce faceti este de o importanta capitala.
Tin sa-i felicit si sa-i incurajez pe toti cei care va urmeaza.
Cu tot respectul meu,
Nadine Coulie